Starcom

Musik är otvunget, musik är kul och musik skapar gemenskap!

Norrlands Guld valde att kombinera dessa insikter och detta resulterade i en låt, ”Kall öl, hurra hurra!” Vårt uppdrag var att göra låten till en hit och få svenska folket att sjunga den kalla ölens låt.

ColdbeerHoorayHooray_2

Vi tog tillvara på svenskarnas intresse för festivaler och framför allt Way out west, där vi såg till att besökarna kunde skapa sina egna spelande festival-affischer på Facebook som kopplades ihop med Spotify, där en individuell spellista skapades och givetvis fanns låten ”Kall öl, hurra hurra” med i spellistan. Den tekniska lösningen, Spotify-appen som både fungerade i mobil och dator blev den första i sitt slag.

vi såg till att besökarna kunde skapa sina egna spelande festival-affischer

Spridningen av låten var ett faktum och som en bonus såg vi till att ta fram en karaoke-version av låten så att fansen lättare kunde sjunga med, vi tog givetvis fram notblad till alla lägereldar och sist men inte minst såg vi även till att låten skulle finnas tillgänglig som ringsignal!

Resultatet?

”Kall öl, hurra hurra!” var den femte mest delade låten på Spotify under sommaren och budskapet om den kalla ölen sprids fortfarande i landet och på vissa håll har folk även börjat göra egna versioner på musikvideon!