Starcom

Cykeln är tillbaka, även om den aldrig riktigt lämnat oss. Låt oss säga att cykeln inte längre står på innergården och rostar i cykelstället. Den är ute på gatan igen och se så många fördelar den för med sig! Det är vänligt mot miljön, våra kontors-kroppar och nu är man dessutom riktigt hipp, för att man cyklar. Men varför i all sin dar blev det helt plötsligt så coolt att cykla? Det avslöjar vi inte, men en hint är Portland, Brooklyn och Dogge-cykelpåköpet-doggelito har ett finger och växel med i spelet.

Men varför skriver vi om cyklar och hipsters då? JO! För att nu är det plötsligt lite säkrare att cykla tack vare ny teknik och för att vi inspireras av hur den digitala och fysiska världen möts på kreativa sätt. I detta fall tack vare en ny produkt från POC.

The unfortunate thruth about cycling is
that, at some point, you’re going to crash

De har utvecklat en sändare som fästs på cykelhjälmen och om olyckan är framme skickar sändaren iväg ett meddelande till dina nära anhöriga med information om var du befinner dig och när olyckan skedde och samtidigt ser de till att sjukvårdspersonal på ett smidigt sätt kan ta del av information om din blodgrupp, allergier och annan bas-information.

På med hjälmen och upp på cykeln!

/Leo