Starcom

Känner du igen dig med att vara den som multi-taskar och svarar på sms, kollar mailen eller till och med spelar spel på mobilen medan du går på gatan? Då är du inte ensam. Just nu sker ett buzz kring en påstådd rapport genomförd av National Geographic i Washington D.C. visade på att folk i dagens samhälle är så inne i sina mobil-världar att de inte uppmärksammar händelser som sker runt omrking på gatan – något som kan bidra till att du krockar med andra människor, fönster, lyktstolpar eller till och med vilda björnar! Under 2010 var det 1 500 skador relaterade till mobilanvändande, vilket är en siffra som tros dubbleras till 2015.

För att förebygga att händelser som dessa
snackas det just nu om att en stad i Kina, Chongqing, valt att inspireras av USA och skapat en avskild gångbana för de som lever
sig in i mobilen samtidigt som de tar sig från en punkt till en annan. Skyltar har även satts upp med hänvisningar om att forgängare inom detta område vistas där på ”egen risk” – något som påvisar cyberspace’s påverkan på oss levande varelser och på vår uppmärksamhet.

Under 2010 var det 1 500 skador relaterade till mobilanvändande, vilket är en siffra som tros dubbleras till 2015

Är detta den framtid som är att vänta – att vi människor som för cirka 60 år sedan endast använde mobiltelefoni inom yrken där snabb kommunikation var väsentlig så som inom polisen, brandkår och militären, men som nu tar upp all vår vakna tid, till och med när vi är ute och går.

I samband med denna utveckling ser vi att företag använder sig mer och mer av mobilen i olika sammanhang – allt från annonsering till registrering av folks beteende och vanor. För att anses vara ett ”modernt” och innovationsrikt företag i dagens samhälle så krävs det att ha information om denna utveckling – något som vi på Starcom ser som en spännande framtid!